Diskuse

Česká republika jako týraná manželka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jediněnávrat k EHS, jinak to nemá smysl..

EU = RVHP II. a stejně blbě dopadne... !

0 0
možnosti

Jo, jo píšete o věcech, o kterých nic nevíte.

Požadují zavedení překážek dovozům a více dotací, přitom jenom do zemědělství jde z Bruselu každý rok přes 30 miliard korun. Nezajímá je obrana Schengenského prostoru jako celku, ale rádi by vztyčili ploty přímo na státních hranicích, což je stejný nesmysl jako natáhnout ostnatý drát někde mezi Brnem a Prahou. Necítí sounáležitost s Evropou, za to jsou na povel loutkařů ochotni výhrůžně skandovat „Kdo neskáče není Čech", včetně stupidního "hop, hop, hop“. Litují rozpadu zbrojního průmyslu, přičemž nechtějí slyšet, že jeho produkce, jak dokázaly lokální konflikty studené války před rokem 1989, byla zastaralý šrot, který diktátoři odebírali na dluh, přesněji zadarmo (za vládní úvěry, které zůstaly nesplacené). Nostalgicky vzpomínají na zaniklé neefektivní cukrovary a neví, že cukru se dnes vyrábí stejně jako za komunistů. Chtějí se opět vydat cestou soběstačnosti, přitom socialismus nutila k této „cnosti“ pouze nouze.

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=561548

1 2
možnosti

T11o97m26á28š 21P23í33c33l

22. 3. 2017 18:51

Těch 30 miliard korun vyrostlo v Bruselu na stromě? O obraně Schengenského prostoru jako celku mluvil dokonce i ultrašmejd Babiš. Když se to bránit odmítlo, musí se každá země bránit sama. Když neochrání stát svou hranici, budou betonové zátarasy na náměstích (známe z předvánočního období z Německa a dokonce i od nás). A jestli jednu z nejlepších zbraní všech dob (vzor 58) považujete za šrot, tak jste ze zbraní držel v ruce asi akorát stříkací pistoli.

1 0
možnosti

G59e85o38r87g93e 34H87o55l25y

22. 3. 2017 15:36

Dnes jsem si vsimnul Vaseho blog a pres nej jsem se dostal na Vase 3 predchazejici; vsechny jsou moc dobre napsany a jsou poucne...ja to vidim podobne zde za oceanem...doufam, ze brzy napisete dalsi blogs...hodne uspechu

3 0
možnosti

je mi strašně když si uvědomím, jak lidé píší o věcech o kterých nemají ponětí...a když se jim to někdo snaží vysvětlit tak nechápou..........

jisté jevy se nám mohou z jistého úhlu jevit tak, ajk popisujete..jenže je to skutečná podstata věci nebo jen velmi nakloněný úhle pohledu? SPÍŠE TO DRUHÉ, PROTOŽE.....především dnes neexistuje pro malé státečky nutnost ba ani možnost být ve všem samostatný...a nejvíc se to vždy projeví v těch nejjednodušších činnostech....a tak v USA KLESL počet zaměstnaných v zemědělství v roce 1986 ze 4% na 2% v roce 2000 a na dnešních 0.5%....a u nás to byl pokles z 20 plus % v roce 1989 na dnešních cca 1,8% možná dokonce 1.6 %...a to je přirozený vývoj......kdysi v 80. letech měla Čína 80% lidí v zemědělství.

Právě tak nejsme soběstační ve výrobě asi tak 90% všeho...je nás totiž málo a vyrábět vše by znamenalo vyrábět v malých sériích a to yb bylo moc drahé....jednoduchá znalost ekonomie o dělbě práce....a tak potřebujeme vytvořit jeden celek jeden stát..SPOJENÉ STÁTY EVROPSKÉ....kde nás bude dohromady dost a budeme si ve všem soběstační....dokonce i vy výrobě satelitů vesmírných raket a tak podobně...které z uvedených pravd prostě nejsme schopni sami vyrobit....a přesně takovou dělbu práce mezi mužem a ženou známe již mnoho tisíciletí......muž loví a žena sbírá bylinky....a nemusí ji nutně fackovat....ale asi jste si vzala toho špatného, pokud máte tyto zkušenosti.........nebo je i otázkou čím jste ho tak děsivě vyprovokovala?

0 5
možnosti

Naopak bych řekl, že nesmysly tady plantate vy. Počet zaměstnaných klesá na úkor nových technologii a postupů, nikoli na základě pouhého dovozu všeho co mi chybí. Dotace v zemědělství jsou svinstvo. Zemědělci u nás se narodí tele, s dotací ho prodá na chov do Německa. Z tama ho s dotací prodají na porážku do Itálie a z tama ho s dotací prodají k nám na pult do obchodu. Každý stát má byt v základních potravinách soběstačný, my musíme dovážet už i brambory.

4 0
možnosti

"Že bude Česká republika odstřižena od peněz" V pristim blogu by se mela autorka zabyvat s tim, kdo ty penize dostane. Chceme vubec tyto penize za techto podminek? Problem odchodu z EU je, ze jsme republiku zadluzili. Kde jsou ty penize? V privatizaci byl majetek statu rozkraden. O tom uz se nemluvi. A tak se nedivme, ze za toto hospodarstvi manzelka cas od casu dostane par facek.

1 1
možnosti

T45o55m11á92š 11P76í68c17l

22. 3. 2017 18:54

Také si myslím, že to bez těch dotací ten Babiš, jakožto jejich největší příjemce, nějak přežije. Pokud nám ho jako schudlého bude líto, můžeme na něho uspořádat sbírku.

1 0
možnosti

Dokud se bude přemýšlet my slabé Česko a oni silná Unie, nic se nikdy nezmění. Ta silná Unie se skládá z více či méně slabých států. Až na Německo, které se sice dokáže prosadit vůči jiným evropským státům, ale nedokáže se samotné prosadit proti spoustě jiných, jak jsme mohli vidět při setkání Merkelové s Trumpem. O síle zemí dneska rozhoduje velikost trhu. A co je náš desetimilionový? Nebo Německý osmdesátimilionový? Kdekoli v USA, Číně, Brazílii, Rusku, Japonsku, Indii atd, se vždy lépe mává s půlmiliardovým trhem Unie, kde kupní síla i toho nejslabšího člena je v porovnání se světem solidní.

1 1
možnosti
Foto

Pěknej příměr, ale dá se na to koukat i jinak.EU je klub bohatejch kluků a my jsme chtěli do klubu bohatejch a velkejch kluků. A tak jsme o to zažádali a oni nás tam dokonce vzali. A ten klub má i nějaká svoje pravidla. A dokonce chce, abychom je dodržovali. Pravda, můžeme z klubu vystoupit a zůstat mimo něj. Ale to nám nebudou dávat žádný peníze a ta pravidla stejně budeme muset dodržovat, protože jinak ti velcí a silní kluci zavedou cla a neprodáme jim ani Ň. ;-D

1 3
možnosti

já nikam nechtěl a o strašení, že když vystoupíme tak nic neprodáme si můžete odpustit. Víte to jistě? ale opravdu jistě?

4 0
možnosti

Super pohled, ode mne karma R^

3 0
možnosti
Foto

EU ve stejné roli tyrana nyní zkouší, co si kde a ve kterým zemích a jak dlouho nechají líbit. Jestli jsme právě po tomhle v 70. letech minulého století v tehdejším Československu (že až jednou za 30 let do toho vyspělého Evropského společenství národů vstoupíme) toužili, si vůbec jistý nejsem. ;-O

3 0
možnosti

A kdo je tím tyranem? Dánsko? Lucembursko? Polsko? Španělsko? Chorvatsko? EU není nic imaginárního, aby se to nedalo přesně pojmenovat. EU se z něčeho skládá.

0 0
možnosti