Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vynikající článek, ted píšu podobnej. Karma za mě.

12 0
možnosti
BL

Násilí na dětech a ženách je to nejodpornější, co může člověk spáchat. Pro to je to chování zcela typické pro muslimskou část populace. Navíc je to zbabělé a nízké. I to je pro ně naprosto charakteristické..

Bohužel, stejně tak typické je pro současnou vládnoucí chátru obviňování obětí. Je to celé nechutné a sprosté, máte absolutní pravdu!!

35 0
možnosti
Foto

P19e50t73r 15H71a61h13n

6. 1. 2016 12:48

Velmi dobře. Nenechte se korigovat v psaní netrpělivými. Je lépe psát srozumitelně, než heslovitě a pokud toho máte na srdci víc, píšete déle. Každý má možnost místo poučování napsat vlastní dílo. Za článek děkuji a souhlasím v plném znění. Karma pochopitelně. R^

10 0
možnosti
PB

...... nóóó, když sme u těch Svobodnejch (?),- ešivá by tohleto náhodou nepotřeboval Mach jako mustr pro svá vystoupení v Bruselu ! Zasedací řád těch šašků neznám, ale k mikrofonu se tam dostane každej ..... ináčR^

3 0
možnosti
KV

Velice přesné a souhrnné vyhodnocení situace v Evropě.

Tento blog by si zasloužil nejvyšší karmu. Bohužel mohu dát pouze jednu.

R^R^R^

31 0
možnosti
MK

R^ Souhlasím s p. Hermánkem, dobře napsané, ale totéž by se mohlo vejít do 2/3. Je dobře, že jste začala psát, umíte to.

Jen bych očekával v závěru nástin osobních kroků do budoucna a nějaký návrh, byť nedokonalý, jak se má česká společnost zachovat.

I přes stařecké připomínky - karma.

2 2
možnosti
Foto

P98e45t16r 81H59a13h37n

6. 1. 2016 12:45

Stařecké a zbytečné.

1 1
možnosti
Foto

Ženy se budou muset (jako dárkyně a ochránkyně života) na jeho lepší obranu dokonaleji vybavit, neboť možnost, že se hordy muslimských nájezdníků s rozmnožovacími úmysly neobjeví také u nás, úplně vyloučena není. Když nás navíc Policie zcela logicky všechny a všude neochrání, potom naštěstí oproti středověku, kdy pokrok samozřejmě nezaspal ani u zbraní, to nemusí být už jen luky a šípy, ale nejmodernější střelecká technika.

8 0
možnosti
SB

Autorka srovnává lidi nesprávných názorů na straně jedné a prospěcháře na straně druhé. O prospěchářích píše:

Ti jsou horší, protože prodávají vlastní zem, vlastní lidi a vlastní děti. "Po mně potopa!"

...............

Ano ti jsou horší. Za prvé jsou horší z hlediska morálního (i když lidé jsou odpovědni i za to, co činí na základě svého případně hloupého názoru, přeci jenom sice nepatrná, ale určitá polehčující okolnost tady v případě, že to člověk dělá z opravdového přesvědčení, je) a za druhé jsou ti prospěcháři horší i z proto, že je u nich menší naděje na nápravu. Souhlasím a autorkou na základě svých životních zkušeností. Jde totiž o to, že častěji jsem viděl zmoudření hloupých lidí než nápravu bezohledných prospěchářů.

Jedinou výjimkou, kdy to slovo "častěji" neplatí a je tomu přesně naopak, jsou případy, kdy už je pozdě. Kdy třídní tyran 30 let po škole a spolužákům už tak jako tak neubližuje, ale zpětně přehodnotí, jaký byl zmetek. Nebo jsou velmi staří či velmi nemocní lidé, co účtují se svými vzpomínkami. Ve chvíli, kdy člověk ví, že za měsíc už tak jako tak nic mít nebude, protože už se ho majetek týkat nebude, třeba zpytuje svědomí a přehodnotí své postoje, kdežto člověk s hloupými názory nemá důvod nic přehodnocovat. Avšak v tomto případě je z hlediska společnosti jedno, zda člověk to přehodnotil, či nikoli, protože konec jeho životní cesty tak jako tak znamená i konec jeho pozemského konání.

Ale prospěchář, co to přehodnotí v době, kdy má ještě čas na nápravu nebo alespoň na zastavení toho zla, které šíří, je téměř neexistující jev. Snad pouze na základě tragédie v rodině, kdy si člověk uvědomí, že tváří v tvář skutečnému neštěstí peníze a prospěch nic neznamenají.

Takže zpět k původnímu tématu: Prospěcháři jsou horší než hloupí nejen z důvodů morálních, ale i z důvodů menší pravděpodobnosti, že to přehodnotí, dokud je ještě čas (30 let po skončení školy u třídního tyrana po nebo 2 dny před smrtí u komunistického aparátčíka už je to stejně fuk).

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 27,80
  • Průměrná čtenost 5496x
Jsem běžný občan s běžnými starostmi, kterému není lhostejné dění doma ani ve světě. Jsem členkou strany Svobodní.

Mé články vyjadřují mé osobní postoje a nejsou oficiálními postoji hnutí.

Seznam rubrik