Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím s tím, že přirozená (heterosexuální) rodina má být všemi prostředky podporovaná a navíc jí má být projevovaná úcta. Postrádám TV pořady o úspěšných rodinách, které by byly ostatním vzorem. Místo toho nám předkládají destruktivní scénáře rozvodů. Ale zpátky k článku: homosexuální pár může být laskavým vychovatelem, ale neposkytne dítěti vzor chování muž-žena. A ten je klíčový. Místo toho poskytne matoucí vzor sexuálně se chovajících tatínků nebo maminek. Jde na mne hrůza při představě mazlících se, líbajících se, ... se tatínků. Za přihlížení dětí. Omlouvám se, ale toto musíme brát v úvahu.

1 0
možnosti

S tím nesouhlasím. Svazek muže a ženy je společensky cennější, než svazek dvou osob stejného pohlaví, a proto má být společností podporován (dva homosexuálové děti nezplodí i kdyby se na uši postavili). Proto svazek muže a ženy má požívat jiných výhod přiznaných společností, než svazek dvou mužů nebo žen. Prostě společensky žádoucí je podporovat svazky osob opačného pohlaví o něco víc, než svazky osob pohlaví stejného, ať se to někomu líbí nebo ne.

1 0
možnosti

Rozumím, jak to myslíte, ale to se přece nevylučuje. Proč by po sobě stejnopohlavní páry nemohly např. dědit nebo mít vzájemnou vyživovací povinnost, pokud vstoupí do svazku? Na druhou stranu prioritou státu by měla být podpora rodin, které plní svou reprodukční funkci, tedy rodin s dětmi. Ale ne rozdáváním dávek, ale např. daňovými úlevami, delší dovolenou, podporováním zkrácených pracovních úvazků, bezúročnými půjčkami a podobně, aby takové rodiny byly zároveň ekonomicky aktivní. Nevím, jestli je na to nějaká statistika, ale ve svém okolí pozoruji, že čím víc dětí, tím víc rodin žije ze sociálních dávek. Pracující rodiče si dnes víc jak dvě děti nemohou dovolit. To mi přijde jako důležitější problém.

0 0
možnosti

To, že homosexuálové většinu lidí nezajímají, je naprosto v pořádku a představuje to absolutní možný vrchol tolerance. Česká společnost je v tomto jedna z nejtolerantnějších na světě. Dotyční si to zřejmě neuvědomují. Registrovaným partnerům bych přiznal všechna práva a povinnosti jako manželům, ale nenazýval bych to manželství. To je možné pouze mezi mužem a ženou. Obscénní chování nemá s orientací nic společného. Nahota patří do soukromí, do sauny nebo k vodě. Sexuální orientace (homo, hetero nebo jakákoli jiná) není odůvodněním pro to, aby se dotyčný coural nahatý po městě. A jak vyplývá z pojmu "sexuální orientace", týká se především sexu a to by měla být věc ryze soukromá, nikoli veřejná. Možnost adopce bych nikomu neupíral, na druhou stranu na ní ale ani nikdo nemůže mít "právo", ať žije jakkoli s kýmkoli. A poslední poznámka: sex je krásná věc, zvlášť když se v něm člověk tak jako u nás může svobodně orientovat, ale měl by vědět, jak vznikají děti, aby se případně mohl zařídit, jestli je právě v tu chvíli chce nebo nechce. :-)

1 0
možnosti

S tím předáním odpovědnosti za vhodnost výchovy dětí v homosexuální rodině je bohužel trochu problém. Je to podobné, jako se zkoumáním rasových odlišností. Prostě objektivní vědecké zkoumání těchto citlivých skutečností je dnes společensky nepřijatelné, protože by mohlo vést k "nevhodným" závěrům. Co kdyby se třeba zjistilo, že homosexuální vzor v rodině zvyšuje pravděpodobnost vzniku homosexuální orientace u dítěte? Něco takového je v dnešní atmosféře nepředstavitelné.

0 0
možnosti

Navíc co případně s takovýmto výsledkem zkoumání, když jsme byli nedávno dotlačeni do stavu, že se už nesmí homosexualita označovat za něco negativního? Jak se k tomu stavět? Směl by někdo nahlas říct, že takovéto "vyrábění" dalších homosexuálů homosexuálním párem je nežádoucí? No asi nesměl, protože tím by zároveň popřel současnou vynucenou mantru, že homosexualita je úplně normální varieta sexuálního chování, na kteté není nic špatného a není proto důvod se jí bránit. :-)

1 0
možnosti

Karma a sdílení jasné. Váš blog trochu nahrál mé lenosti, protože jsem si říkal, že bych měl něco k Prague Pride vyplodit sám, ale nemohl jsem se k tomu dokopat... A vy jste vlastně vše podstatné napsala za mě.R^

5 0
možnosti

To je takový kluzký, hnusný článek. Již na začátku se snažíte pomalu vzbudit dojem, že LGBT+ komunita je nebezpečná a ohrožuje většinu. Ale proberme si jen tu nejznámější statistiku obětí. Kolik příslušníků vetšinové společnosti bylo odsouzeno a popraveno, případně dohnáno k sebevraždám? Vyjmenujte, vypočítejte. ;-D Já bych na vašem místě chodil kanálama a v duchu se omlouval britskému matematikovi, jenž sice zachránil svět a Británii dešifrováním kódu Enigmy, ale co to bylo za zásluhu proti tomu, že byl odporný homosexuál. Když vám údajně ta komunita nevadí, tak se do ní nenavážejte. Mlčeti zlato.

3 12
možnosti

když nerozumíte psanému textu, tak zkuste navštívit psychiatra. Ano v minulosti byli hoosexuálové za svou úchylku diskriminování, postihování a dokonce trestáni. To bylo samozřejmě špatně. A špatně je když nyní, když už žádná diskriminace neexistuje, chtějí postavit své svazky na roven manželství, chtějí tyto svazky nazývat rodinou a chtějí si urvat právo na cizí děti.

5 0
možnosti

R^ Kdyz si nekdo potrebuje ke svemu zivotu neustale vytvaret nepratele, pak ma ten zivot smutny a zadne pochody mu jej o 180° neotoci.

0 0
možnosti
Foto

P42e73t19r 22H78a37h42n

14. 8. 2018 8:30

Já souhlasím a děkuji. Spousta podpory akcím jako je Prag Pride se odvíjí z pouhé touhy po módní revoltě a hledání nepřítele. Jako třeba squoting. Karma.

9 0
možnosti

mel jste zrejme na mysl "squatting"... no nic

0 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 27,80
  • Průměrná čtenost 5496x
Jsem běžný občan s běžnými starostmi, kterému není lhostejné dění doma ani ve světě. Jsem členkou strany Svobodní.

Mé články vyjadřují mé osobní postoje a nejsou oficiálními postoji hnutí.

Seznam rubrik