Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ale neříkej to ve škole!

Málokdo z nás nevěděl od rodičů, co se stalo v srpnu roku 1968. Za vyprávěním ale obvykle následovala věta: "Ale neříkej to ve škole!" Od revoluce v roce 1989 uběhlo takřka třicet let a tuto větu říkáme znova.

Tématem posledních dní je tvrdá cenzura na facebooku. Lidé jsou blokováni za rok staré příspěvky, jsou blokováni za fotku prezidentské standarty, jsou blokováni za politicky nekorektní vtipy a hranice únosného se stále posouvá. Všechno, co odporuje unijní nebo vládní ideologii, je nálepkováno, kritizováno a stavěno do světla nepřípustnosti. A stačí jen, aby se našlo dostatek udavačů a příspěvek, stránka, profil jsou na čas zablokovány, popřípadě rovnou zrušeny. A v podstatě za cokoliv.

Češi byli vždy národem švejků, dělali si legraci ze všeho, zlehčovali těžké chvíle. Humor jim vždy pomáhal zvládat i dobu komunistické diktatury. Byl vždy lakmusovým papírkem toho, jak si demokracie vede. A když si vedla špatně, množství vtipů narůstalo a šířilo mezi lidmi rychlostí světla. A politický humor opět kvete a nabírá na síle. "To přeci nesmíme dovolit! Zakažme lidem se smát!" A facebook to vzal z gruntu. Jenže facebookem potlačování svobody slova nezačíná.

Vše začíná ve škole. Jako my jsme se učili Internacionálu a pohádky o Sovětském svazu, o zemi zaslíbené, která spasí naše bezvýznamné životy, dnes se naše děti učí, jak je islám náboženstvím míru, že jsme zodpovědní za utrpení lidí v Africe, že ukázat prstem na zlo je projevem nenávisti a že Evropská unie je místem zaslíbeným a spasí naše bezvýznamné životy. "Milé dítko, ono je to všechno trošičku jinak. Ale neříkej to ve škole!"

Školy statečně jezdí na exkurze do Evropského domu, kde jsou dětem vymývány hlavičky o svátosti Evropské stolice.

Díky Evropské unii máme mír! Ale kdeže. Mír máme díky spolupráci a obchodu, k tomu Evropskou unii v současné podobě (po Lisabonské smlouvě) opravdu nepotřebujeme. Volný obchod je totiž něco jiného než vnucovaný jednotný trh. A s tím mírem to taky není tak slavné. Netlučou se mezi sebou jednotlivé země (tedy skoro, "nadzemě" Německo a Francie tak trošku jiné státy tlučou, i když jiným způsobem), ale především se tlučou lidé uvnitř těch zemí. Vítačská politika, servilnost vlád a ozbrojených složek a především nedůslednost ve vymáhání vlastních zákonů (jen abychom, probůh, neurazili cizí kulturu), multikulturalismus atd. už dnes nesou svá ovoce. Vyšší kriminalita, nepokoje, represe vůči protestujícím vlastním občanům. "Takže on ten mír, milé dítko, dlouho být nemusí a asi ani nebude (1). A právě díky Evropské unii. Ale to ve škole neříkej! Mohli by ti to pěkně osladit."

Díky Evropské unii se máme lépe! Možná. Nepopírám, že vstupem do EU se nám více otevřel svět. Jenže to mělo smysl před přijetím Lisabonské smlouvy. A současné kroky EU budeme pociťovat stále citelněji. Svého času se nemluvilo o ničem jiném, než že je máslo stále dražší. Politika "nevýroby" a dotace EU na tom měly významný podíl. Dotace, kterými se kdekdo ohání - zrůdnost, která křiví nejen trh. Zrůdnost, kterou platí naprosto každý občan, ale čerpá jen pár vyvolených. Zrůdnost, díky které je naše země žlutá, tráva se seká dříve, než vyroste a mizí obrovské množství hmyzu i ptáků. Tam, kam EU šlápne, sedm let tráva neroste. Doslova. A to ani nemluvím o tom, jak dotace slouží coby nástroj k vydírání "neposlušných" zemí. "Ale, to mé dítě, ve škole taky neříkej. To by totiž mohlo otevřít otázku uprchlické krize a tím by sis mohlo pořádně zavařit."

Uprchlická krize, migrační krize. Hodně se vyhýbám slovu "uprchlík", těch je totiž v těch hordách opravdu jen hodně málo. I když, pardon, já zapomněla.. Jsou to zástupy inženýrů a doktorů, skoro všichni utíkají před válkou a poukazovat na rizika ekonomická, bezpečností a zdravotní je xenofobie, rasismus a nenávist. "Tedy, milé dítě, kriminalita se sice zvedla, migrace je Trojským koněm džihádistů, množí se teroristické útoky "psychicky narušených jedinců", je obrovské množství znásilnění a sexuálních útoků, a to nejen na ženy (2), řeší se zdravotní rizika přenosu chorob a parazitů (3), ale ve škole o tom raději nemluv!"

A islám? To už je kapitola sama pro sebe. Ve školách se islám představuje jako náboženství míru, jen se trochu zapomíná mluvit o politickém islámu. To je téma, které se nehodí. "Islám riziko je, jeho hodnoty jsou neslučitelné s hodnotami západní civilizace. Prosazujeme a chráníme svobodu takového vyznání, které netoleruje nás, nevěřící. Ale to taky ve škole neříkej, nebo okamžitě vyfasuješ nálepku a budeš mít peklo. Co na tom, že je to pravda?"

A LGBT a genderové stereotypy? Tématice LGBT jsem věnovala samostatný článek, tak se tedy zastavím u genderových streotypů. Vymýtit! Aby ženská byla maminka? Neexistuje. Co když bude chtít být maminka chlap? Přinést holčičce k narozeninám panenku? V žádném případě! Tím ji totiž násilně tlačíme do ženské role. A to je nepřípustné! Ale ona už to Istanbulská úmluva vyřeší!! Připadá vám to padlé na hlavu? Ano, je to padlé na hlavu. Stejně tak je padlé na hlavu uznávat milion různých pohlaví. Jsou dvě - muž a žena. Máš to jinak? Pak je to "chyba v Matrixu". Nelze z toho dělat normu, jakkoliv si plně uvědomuju neštěstí lidí, kteří se s touto chybou narodili. Ale ne, i tahle naprostá šílenost je dnes ve světě prosazována a nesouhlas je trestán ve škole (4). "Takže, milé dítko, sice jsou opravdu jen dvě pohlaví. Ale ve škole to neříkej!"

Neziskovky, davy dobrotrusů, kteří vědí nejlépe, co je pro nás dobré, ničení tradičních hodnot, křivení pojmů a zadupání zdravého selského rozumu, lež a manipulace. To jsou symboly dnešní doby.. ALE VE ŠKOLE TO NEŘÍKEJ!

 

 

Autor: Ivana Burešová Marková | čtvrtek 30.8.2018 3:02 | karma článku: 42,76 | přečteno: 2171x
  • Další články autora

Ivana Burešová Marková

Jsi první žena s pytlíkem, kterou znám

Prohlásil můj kamarád na vandru, když viděl, že mám u opasku přidělaný měšec na peníze. Tehdy to vyvolalo smích. Dnes už by se asi nikdo nesmál.

12.2.2024 v 9:37 | Karma: 33,43 | Přečteno: 1035x | Diskuse| Společnost

Ivana Burešová Marková

Hrdost nosí korunu

Česká koruna má v únoru 31. narozeniny, ta československá by měla už stopáté. Kolikrát ještě ale budeme smět slavit?

7.2.2024 v 11:31 | Karma: 22,16 | Přečteno: 379x | Diskuse| Společnost

Ivana Burešová Marková

Vytřel si zadek českým národem

Ráno jen málokoho minula zpráva, jak si Roman Prymula v noci plnil pupík v tajně otevřené restauraci, kde mu společnost dělal nejen majitel restaurace, ale také šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek

23.10.2020 v 10:26 | Karma: 44,14 | Přečteno: 6355x | Diskuse| Společnost

Ivana Burešová Marková

Zabít hydru

Západ je v troskách. V krajině se usídlila hydra o mnoha hlavách. Jedna hlava LGBT, druhá jako klimahysterie, třetí je multikulturalismem, čtvrtá antirasismem a na těle hydry rostou hlavy další... Zahubí hydra nás, nebo my ji?

15.9.2020 v 15:58 | Karma: 41,54 | Přečteno: 1696x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Burešová Marková

Zavřít, nebo rovnou zastřelit?

Nevinný, ale velmi sdílený příspěvek na facebooku se dostal i ke svazáčkům, kteří si hrají na ochránce té pravé demokratické a láskyplné ideologie. A jak je udavačům vlastní, začali hromadně nahlašovat a dosáhli smazání...

10.9.2020 v 9:35 | Karma: 44,09 | Přečteno: 2723x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schválila vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  15:22

Přímý přenos Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51,  aktualizováno  15:21

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

Lídr kandidátky AfD propustí asistenta podezřelého ze špionáže, do voleb půjde

24. dubna 2024  10:12,  aktualizováno  15:19

Europoslanec a lídr kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) Maximilian Krah i přes obvinění svého...

ANO bylo pro zvýšení věku odchodu do důchodu. Havlíčkovi vadí zápis z Hradu

24. dubna 2024  14:43,  aktualizováno  15:14

Hrad zveřejnil záznam z jednání o důchodové reformě. Na té se zástupci vlády, ANO a Hradu shodli,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 20
  • Celková karma 27,80
  • Průměrná čtenost 5496x
Jsem běžný občan s běžnými starostmi, kterému není lhostejné dění doma ani ve světě. Jsem členkou strany Svobodní.

Mé články vyjadřují mé osobní postoje a nejsou oficiálními postoji hnutí.

Seznam rubrik